vóór 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis cadeauverpakking mogelijk niet goed, geld terug - we houden van blije klanten gratis verzenden al vanaf € 35,- achteraf betalen mogelijk

Ja! Ik wil graag Miraculeus Nieuws ontvangen:

Algemene voorwaarden

Ik werk graag aan het verbeteren van het merk Miracles by Stella. Ik vind namelijk dat ‘alles altijd beter kan’, groei is heel belangrijk voor ons. En als alles beter kan, kunnen dus ook de algemene voorwaarden beter. Beter, leuker én liefdevoller. Ik stel aan je voor: de meest liefdevolle algemene voorwaarden van Nederland. Echt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar artikel 6.

Ik zie deze algemene voorwaarden als een natuurlijk onderdeel van mijn doorlopende streven naar verbetering maar ook als een spannend experiment.

Ik presenteer je de liefdevolle algemene voorwaarden van

Miracles by Stella: eerlijke, puur natuurlijke & vegan verzorging

Algemene voorwaarden … dat zijn toch die regeltjes die niemand leest? Inderdaad, meestal wel, maar in dit geval is het anders. Van deze algemene voorwaarden word je nu eens wel BLIJ! Je proeft de liefde als het goed is.

Alle voorwaarden zijn gebaseerd op mijn uitgangspunten en houding (zie artikel 1.) ze zijn vóór jou geschreven en niet om tégen jou gebruikt te worden. Waarom? Omdat ik geloof in wat ik doe, ik geloof in service, advies én in Miracles by Stella.

1. De uitgangspunten van Miracles by Stella

– Klant? Zonder jou bestaat Miracles by Stella niet, dus ik draag jou op handen!
– mijn streven: elke dag een beetje beter! Jij: blij!
– Service? Ja en graag zo persoonlijk & liefdevol mogelijk

Naast mijn streven om elke dag beter te worden, streef ik dus naar 100% tevredenheid ofwel dat jij BLIJ wordt van de service én de producten. Bij zo’n streven hoort een bepaalde houding: de ‘ik-hou-van-mijn-klanten-houding’

2. Wie is Miracles by Stella

1. Adres
Deze algemene voorwaarden horen bij Miracles by Stella. Dit is een nieuw puur natuur & vegan cosmetica-merk, met een eigen webshop en ik werk samen met diverse partijen om de on- en offline winkels/salons/wellness-centra die bij de waarden van Miracles by Stella passen van voorraad te voorzien. Ik heb geen bezoekadres, omdat ik geen werkpand heb. Oh en ik ben Judith Webber, de dochter van Stella. Mijn vestigingsadres is mijn huisadres:

Miracles by Stella
Sandwijk 36
1035 LC Amsterdam

2. De Miracles by Stella nummertjes
KVK: 71163352
BTW nummer:NL858604759B01
IBAN:  NL77KNAB0257208763

3. Contact
Heb je vragen, wil je een tip geven of is er een andere reden waarom je contact met me wil hebben, dat kan! Ik vind het leuk als je belt of mailt.

Stuur een e-mail naar judith@miraclesbystella.com en ik zal zsm (uiterlijk binnen twee werkdagen) reageren. Liever bellen? Kan ook. Mijn telefoonnummer is 06-41369238. Ik ben ook te bereiken via de bekende social mediakanalen. Op de CONTACTPAGINA staan alle contact mogelijkheden op een rijtje.

3. Wanneer zijn deze voorwaarden van toepassing?

1. Consumenten
Deze algemene voorwaarden zijn alleen van toepassing wanneer een consument iets bij Miracles by Stella koopt. Een consument is een particulier, dus niet een bedrijf.

Voor niet-consumenten, zoals eenmanszaken en rechtspersonen die ‘handelen in beroep of bedrijf’ gelden andere algemene voorwaarden. Ben je een bedrijf, dan kun je de leveringsvoorwaarden opvragen door een e-mail te sturen naar info@miraclesbystella.com

2. Aanbod en Koop
Deze voorwaarden zijn van toepassing wanneer ik jou een mooi aanbod doe, wanneer je iets bij ons koopt. Je koopt iets of plaatst een bestelling doet en wanneer je op de knop drukt (waarmee je iets bestelt of koopt). Ik doe mijn best om deze Algemene Voorwaarden onder je aandacht te brengen. Zo staan ze onderaan elke pagina onder de link: ‘Algemene voorwaarden’ en tijdens het bestelproces word je om een akkoord gevraagd met deze Algemene Voorwaarden.

4. De overeenkomst

1. Veilig kopen
Als je iets koopt bij Miracles by Stella dan doe je dat in een veilige web-omgeving. Onderaan deze Algemene Voorwaarden ga ik daar wat dieper op in.

2. Bevestigen
Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je per mail een bevestiging. Op deze bevestiging staat alle benodigde informatie. De meeste informatie vind je ook op de site. Ik vraag je om deze bevestiging goed te bewaren. Mocht je factuur willen, dan kun je die altijd bij me opvragen per mail, die stuur ik je met liefde toe.

3. Verzenden
Als je vóór 16.00 uur bestelt, dan wordt je bestelling (binnen Nederland) diezelfde dag nog prachtig ingepakt & verzonden en heb je de volgende dag jouw Miracles in huis. De verzendkosten zijn standaard binnen Nederland € 5,95 voor bestellingen onder de € 35,-. Voor andere landen geldt een toeslag. Zodra een bestelling de deur uit gaat ontvang je een mail met daarin een Track & Trace code zodat je zelf jouw bestelling kunt volgen.

4. E-mails niet ontvangen 
Heb je een mail niet ontvangen neem dan even contact met me op zodat we het recht kunnen zetten. Tip: kijk eerst even in je ‘spambox’.

5. Betalen

Betalen kan bij Miracles by Stella via diverse betaalwijzen, oa via iDeal, creditcard, VVV cadeaukaart, Paypal en via ApplePay.

Nadat je de bestelling hebt geplaatst kun je in bestelstap 3 kiezen voor hoe je wil betalen. Je komt vervolgens terecht in de beveiligde internetbankieren-omgeving van jouw bank/Paypal/creditcard en kunt vervolgens op de voor jou bekende manier betalen.

Sinds kort bied ik je ook achteraf betalen aan via Klarna

In samenwerking met Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden, bied ik je de betaalmethode(s) van Klarna achteraf betalen aan. Betaling dient aan Klarna te worden gedaan.

Je vindt meer informatie in de gebruikersvoorwaarden van Klarna. Algemene informatie over Klarna vind je hier. Je persoonsgegevens worden door Klarna in overeenstemming met de geldende wet bescherming persoonsgegevens en zoals beschreven in Klarna’s privacy statement verwerkt.

6. Retourneren/terugsturen

De wet noemt het ‘recht van ontbinding’, maar ik noem het gewoon terugsturen of retourneren. Heb je een product ontvangen, maar is het niet wat je er van verwacht had, dan mag je het retourneren. Eerlijk gezegd hebben we dat liever niet, omdat dat weer verpakking en handeling kost. Ik ben me zeer bewust van de CO2-uitstoot bij de productie en verzending van online bestellingen. Daarom heb ik ervoor gekozen om retourneren niet gratis te maken. In plaats van het doorberekenen van verzendkosten aan jou als klant (zodat het kosteloos lijkt), hou ik de prijzen graag eerlijk en vraag ik wel retourkosten. Zo nodig ik je uit om bewust te bestellen.

Samenvatting
Bij Miracles by Stella ga ik voor blije klanten. Ben je niet blij, dan dien je een klacht in en dan krijg je je geld terug. Ook mag je een product altijd retourneren als ze je niet bevalt. Ik stort dan je geld gewoon retour. Voor het terugzenden betaal je wel de gebruikelijke verzendkosten. Wel doe ik er van alles aan om je van te voren goed te informeren, zodat je weet wat je koopt, hierdoor heb je – als het goed is – niets te retourneren. Ik heb het liefst blije klanten!

1. Niet goed – geld terug!
Ja, dat lees je goed. Bij Miracles by Stella, kun je – als een product je echt niet bevalt – een klacht indienen en dan geef ik je je geld terug. Niet goed – geld terug dus.

2. Binnen 30 dagen retourneren
Binnen 30 dagen mag je alles retourneren. Je betaalt wel zelf de verzendkosten voor het retourneren. In het geval van een klacht, krijg je gewoon je geld terug.

3. Reden van retourneren
Ik hoor wel graag waarom je iets wilt terugsturen, wie weet is het iets wat ik kan meenemen voor de toekomst of waar ik wat van kan leren. Dan is het terugsturen niet voor niets.

4. Hoe kun je iets terugsturen?
Als je iets wilt terugsturen is de snelste manier om mij even een mailtje te sturen met daarin het bestelnummer, je achternaam, het product dat je zou willen retourneren en de reden van retournering. Ik leg vervolgens uit hoe je het product terug kunt sturen. Ik maak het je zo makkelijk mogelijk.

5. Terugsturen
Zorg ervoor dat je het product in een geschikte verpakking terugstuurt, zodat het onderweg niet stuk kan gaan. Bijvoorbeeld in de verpakking waarin ik het ook naar jou toe heb gestuurd. Stuur de producten compleet terug. Heb je vragen over de verzending en hoe je dit het beste aan kunt pakken, neem gerust CONTACT met me op en ik loods je er doorheen.

6. Kosten voor het terugzenden
Daar kunnen we kort over zijn: die zijn voor jouw rekening, mits het om een klacht gaat. Als je écht niet tevreden bent én je het product om een of andere reden toch terug wil sturen, draagt Miracles by Stella de kosten. Sterker nog: dan krijg je een nieuw product van me. Logisch vind ik. Want ik ga voor klanten die van onze producten houden.

7. Geld terug
Zodra de producten bij mij retour zijn, danwel na het ontvangen van je klacht, stort ik binnen 10 werkdagen je geld op je rekening terug. Ik stort de volgende bedragen terug: a) de kosten van de producten die retour zijn gekomen of waar de klacht over gaat en  b) de verzendkosten héén, MITS je alle producten van de betreffende bestelling hebt teruggestuurd of een klacht hebt ingediend over alle ontvangen producten.

8. Misbruik
We hebben vertrouwen in mensen en dus ook in onze klanten. Het is niet erg om spijt te hebben van een aankoop, een product kan tegenvallen. Ik maak je graag blij en ben daarom heel soepel. Natuurlijk ga ik er dan ook vanuit dat jij mijn vertrouwen niet beschaamt. Ik behoud me het recht voor om klanten in de toekomst te weigeren mocht ik het idee hebben gekregen dat iemand misbruik van onze souplesse maakt. Vertrouwen werkt tenslotte twee kanten op.

7. Levering

1. Kosten
De verzendkosten zijn in Nederland altijd € 5,95 als de bestelling onder de € 35,- is. Naar andere landen komt daar een toeslag bij. Voor je afrekent krijg je altijd te zien wat de verzendkosten zijn.

2. Milieuvriendelijke verpakking
Er worden geen verpakkingskosten gerekend. De producten worden verstuurd in gerecyclede verpakkingen, omdat dit beter is voor het milieu. Het kan zijn dat je aan de doos kunt zien dat het hergebruikt is. Ook het groene vulmateriaal is milieuvriendelijk. Het is van maïs gemaakt en is biologisch afbreekbaar. Je mag het daarom bij het GFT afval doen. De schuimpjes lossen zelfs op in water. Soms worden deze schuimpjes hergebruikt, wanneer dat kan. Miracles by Stella verkoopt niet alleen puur natuur & vegan producten, maar verzendt ze ook graag op de meest milieuvriendelijke manier.

3. Cadeautje!
Bestel je bij Miracles by Stella voor iemand anders een cadeau? Laat je Miracles inpakken als prachtig geschenk, dit regel je eenvoudig in de webshop, normaal voor € 1,99 per verpakking, nu zelfs gratis. Je kunt dit cadeautje zelfs rechtstreeks naar de ontvanger sturen, hoe makkelijk is dat?

4. Verzenddatum
Elke werkdag worden bestellingen verstuurd. Zaterdag dus niet. Heb je jouw bestelling voor 16:00 uur geplaatst, dan gaat het dezelfde dag nog op de post. In het uitzonderlijke geval dat het product niet diezelfde of de volgende dag verzonden kan worden, krijg je bericht per e-mail met de nieuwe verzenddatum. Wil je in de tussentijd annuleren? Dat mag altijd! Je krijgt het reeds betaalde bedrag gewoon teruggestort.

5. Ontvangst
Wanneer je het pakket ontvangt is afhankelijk van de verzendmaatschappij waar ik mee samenwerk. Meestal is dat de volgende dag. Je ontvangt na verzending zo snel als mogelijk een track & trace code, zodat je zelf het pakket kunt volgen en kunt zien wanneer het bij jou bezorgd zal worden. Meestal is de post er in 1 dag nadat het verzonden is, maar bedenk dat PostNL op zondag niet bezorgt.

6. Beschadigd of nooit aangekomen?
Heb je het product beschadigd ontvangen of is het pakket nooit bij jou aangekomen? Miracles by Stella lost het voor je op! Neem even CONTACT met me op, zodat ik je een passende oplossing kan bieden.

8. Garantie

Het spreekt voor zich dat je altijd recht hebt op een goed product. Is er toch iets mee aan de hand dan los ik het voor je op.

Expliciet vermelden …
Voldoet een product toch niet aan de redelijke verwachtingen die je van het product mocht hebben? Valt een product na drie keer gebruiken spontaan uit elkaar, werkt het product niet zoals zou moeten of gaat het eerder stuk dan je had mogen verwachten en was er dus eigenlijk altijd al iets mis met het product? Dan is het product ‘non-conform’. Dat heet ook wel wettelijke garantie. Ik ben als verkoper verplicht om een passende oplossing te bieden, zoals het vervangen van het product. Maar ja, Miracles by Stella houdt van haar klanten, dus het is eigenlijk een overbodige regel. Toch wil ik het even expliciet melden. Wel heb ik het nodig dat jij het me laat weten natuurlijk 😉

9. Klachtenregeling

Ik doe er alles aan om het aankoopproces zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, maar ik kan helaas niet alles voorkomen. Heb je een klacht? Ik stel het zeer op prijs als je me de kans geeft het op te lossen voor je.

Zo ga ik te werk:

–    Heb je een klacht, laat dit zo snel mogelijk aan mij weten. Omschrijf je probleem zo duidelijk mogelijk, zodat ik een goede oplossing kan vinden. Mijn contactgegevens vind je HIER

–    Nadat ik je klacht heb ontvangen, ga ik op zoek naar de beste oplossing. Binnen uiterlijk twee werkdagen krijg je antwoord. Je hoort van mij persoonlijk welke oplossing ik bedacht heb of hoeveel tijd er nog nodig is om het probleem te verhelpen.

En tot slot nog iets over veiligheid …

Hoe veilig is MiraclesbyStella.com?

Het korte antwoord: héél veilig. Het (iets) langere antwoord: Miracles by Stella vindt veiligheid zeer belangrijk om het simpele feit dat ik persoonlijk ook alleen maar koop bij webwinkels die hun veiligheid goed op orde hebben. Daarom heb ik de gehele Miracles by Stella-site beveiligd (inclusief de overdracht van jouw persoonlijke NAW (naam, adres, woonplaats) gegevens en de verbinding tussen de laatste stap van het winkelen en jouw iDEAL bankpagina) met een SSL certificaat.

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL is een technologie voor het maken van geëncrypteerde (versleutelde/beveiligde) verbindingen tussen een webserver en een (jouw) internetbrowser. Deze verbinding verzekert jou dat ALLE data tussen de webserver (MiraclesbyStella.com) en jouw browser geheim blijft voor kwaadwillende buitenstaanders en dus niet gestolen of onderschept kan worden. SSL is een standaard die door miljoenen, goed beveiligde, websites wordt gebruikt zodat jij met een rustig gevoel kan shoppen.

Zelf de beveiligde verbinding controleren:

Je kan zelf de beveiliging van de verbinding controleren door even de adresbalk in de browser te bekijken. Er staat: https://www.miraclesbystella.com. Deze letter ‘s’ staat voor secure, ofwel ‘veilig’ in het Engels. Bij de meeste browsers zie je dan ook een slotje in de adresbalk of links onderin het browserscherm. Dit is dezelfde ‘s’ die je ook ziet wanneer je inlogt bij je bank.

En verder …

Veiligheid gaat natuurlijk verder dan alleen maar een ‘s’ in de adresbalk van je browser. Veiligheid is ook bereikbaar zijn, weten met wie je te maken hebt en transparant zijn in alles. En dat ben ik graag. Mijn telefoonnummers, de adresgegevens, de KvK, BTW en bankgegevens, mijn foto’s én zelfs de uitgebreide ingrediënten-lijsten met uitleg staan gewoon op de site.

Kortom, Miracles by Stella is héél liefdevol, soepel en transparant en daar ben ik trots op 🙂

#spreadthelove

Ontvang als eerste de nieuwtjes en kortingen als lezer van Miraculeus Nieuws

Volg Miracles by Stella op social media

 

Bel of mail gerust

Miracles by Stella BV
Judith Webber – 06-413 69 238

Of vul het contactformulier in