vóór 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis cadeauverpakking mogelijk niet goed, geld terug - we houden van blije klanten gratis verzenden al vanaf € 35,- achteraf betalen mogelijk

Ja! Ik wil graag Miraculeus Nieuws ontvangen:

Bestellen, verzenden & retourbeleid

Bestellen & verzenden

Als je vóór 16.00 uur bestelt, dan wordt je bestelling (binnen Nederland) diezelfde dag nog prachtig ingepakt & verzonden en heb je de volgende dag jouw Miracles in huis. De verzendkosten zijn standaard binnen Nederland € 5,95 voor bestellingen onder de € 35,-. Voor andere landen geldt een toeslag. Zodra een bestelling de deur uit gaat ontvang je een mail met daarin een Track & Trace code zodat je zelf jouw bestelling kunt volgen.

1. Kosten
De verzendkosten zijn in Nederland altijd € 5,95 als de bestelling onder de € 35,- is. Naar andere landen komt daar een toeslag bij. Voor je afrekent krijg je altijd te zien wat de verzendkosten zijn.

2. Milieuvriendelijke verpakking
Er worden geen verpakkingskosten gerekend. De producten worden verstuurd in gerecyclede verpakkingen, omdat dit beter is voor het milieu. Het kan zijn dat je aan de doos kunt zien dat het hergebruikt is. Ook het groene vulmateriaal is milieuvriendelijk. Het is van maïs gemaakt en is biologisch afbreekbaar. Je mag het daarom bij het GFT afval doen. De schuimpjes lossen zelfs op in water. Soms worden deze schuimpjes hergebruikt, wanneer dat kan. Miracles by Stella verkoopt niet alleen puur natuur & vegan producten, maar verzendt ze ook graag op de meest milieuvriendelijke manier.

3. Cadeautje!
Bestel je bij Miracles by Stella voor iemand anders een cadeau? Laat je Miracles inpakken als prachtig geschenk, dit regel je eenvoudig in de webshop, normaal voor € 1,99 per verpakking, nu zelfs gratis. Je kunt dit cadeautje zelfs rechtstreeks naar de ontvanger sturen, hoe makkelijk is dat?

4. Verzenddatum
Elke werkdag worden bestellingen verstuurd. Zaterdag dus niet. Heb je jouw bestelling voor 16:00 uur geplaatst, dan gaat het dezelfde dag nog op de post. In het uitzonderlijke geval dat het product niet diezelfde of de volgende dag verzonden kan worden, krijg je bericht per e-mail met de nieuwe verzenddatum. Wil je in de tussentijd annuleren? Dat mag altijd! Je krijgt het reeds betaalde bedrag gewoon teruggestort.

5. Ontvangst
Wanneer je het pakket ontvangt is afhankelijk van de verzendmaatschappij waar ik mee samenwerk. Meestal is dat de volgende dag. Je ontvangt na verzending zo snel als mogelijk een track & trace code, zodat je zelf het pakket kunt volgen en kunt zien wanneer het bij jou bezorgd zal worden. Meestal is de post er in 1 dag nadat het verzonden is, maar bedenk dat PostNL op zondag niet bezorgt.

6. Beschadigd of nooit aangekomen?
Heb je het product beschadigd ontvangen of is het pakket nooit bij jou aangekomen? Miracles by Stella lost het voor je op! Neem even CONTACT met me op, zodat ik je een passende oplossing kan bieden.

Retourneren/terugsturen

De wet noemt het ‘recht van ontbinding’, maar ik noem het gewoon terugsturen of retourneren. Heb je een product ontvangen, maar is het niet wat je er van verwacht had, dan mag je het retourneren. Eerlijk gezegd hebben we dat liever niet, omdat dat weer verpakking en handeling kost. Ik ben me zeer bewust van de CO2-uitstoot bij de productie en verzending van online bestellingen. Daarom heb ik ervoor gekozen om retourneren niet gratis te maken. In plaats van het doorberekenen van verzendkosten aan jou als klant (zodat het kosteloos lijkt), hou ik de prijzen graag eerlijk en vraag ik wel retourkosten. Zo nodig ik je uit om bewust te bestellen.

Samenvatting
Bij Miracles by Stella ga ik voor blije klanten. Ben je niet blij, dan dien je een klacht in en dan krijg je je geld terug. Ook mag je een product altijd retourneren als ze je niet bevalt. Ik stort dan je geld gewoon retour. Voor het terugzenden betaal je wel de gebruikelijke verzendkosten. Wel doe ik er van alles aan om je van te voren goed te informeren, zodat je weet wat je koopt, hierdoor heb je – als het goed is – niets te retourneren. Ik heb het liefst blije klanten!

1. Niet goed – geld terug!
Ja, dat lees je goed. Bij Miracles by Stella, kun je – als een product je echt niet bevalt – een klacht indienen en dan geef ik je je geld terug. Niet goed – geld terug dus.

2. Binnen 30 dagen retourneren
Binnen 30 dagen mag je alles retourneren. Je betaalt wel zelf de verzendkosten voor het retourneren. In het geval van een klacht, krijg je gewoon je geld terug.

3. Reden van retourneren
Ik hoor wel graag waarom je iets wilt terugsturen, wie weet is het iets wat ik kan meenemen voor de toekomst of waar ik wat van kan leren. Dan is het terugsturen niet voor niets.

4. Hoe kun je iets terugsturen?
Als je iets wilt terugsturen is de snelste manier om mij even een mailtje te sturen met daarin het bestelnummer, je achternaam, het product dat je zou willen retourneren en de reden van retournering. Ik leg vervolgens uit hoe je het product terug kunt sturen. Ik maak het je zo makkelijk mogelijk.

5. Terugsturen
Zorg ervoor dat je het product in een geschikte verpakking terugstuurt, zodat het onderweg niet stuk kan gaan. Bijvoorbeeld in de verpakking waarin ik het ook naar jou toe heb gestuurd. Stuur de producten compleet terug. Heb je vragen over de verzending en hoe je dit het beste aan kunt pakken, neem gerust CONTACT met me op en ik loods je er doorheen.

6. Kosten voor het terugzenden
Daar kunnen we kort over zijn: die zijn voor jouw rekening, mits het om een klacht gaat. Als je écht niet tevreden bent én je het product om een of andere reden toch terug wil sturen, draagt Miracles by Stella de kosten. Sterker nog: dan krijg je een nieuw product van me. Logisch vind ik. Want ik ga voor klanten die van onze producten houden.

7. Geld terug
Zodra de producten bij mij retour zijn, danwel na het ontvangen van je klacht, stort ik binnen 10 werkdagen je geld op je rekening terug. Ik stort de volgende bedragen terug: a) de kosten van de producten die retour zijn gekomen of waar de klacht over gaat en  b) de verzendkosten héén, MITS je alle producten van de betreffende bestelling hebt teruggestuurd of een klacht hebt ingediend over alle ontvangen producten.

8. Misbruik
We hebben vertrouwen in mensen en dus ook in onze klanten. Het is niet erg om spijt te hebben van een aankoop, een product kan tegenvallen. Ik maak je graag blij en ben daarom heel soepel. Natuurlijk ga ik er dan ook vanuit dat jij mijn vertrouwen niet beschaamt. Ik behoud me het recht voor om klanten in de toekomst te weigeren mocht ik het idee hebben gekregen dat iemand misbruik van mijn souplesse maakt. Vertrouwen werkt tenslotte twee kanten op.

Ontvang als eerste de nieuwtjes en kortingen als lezer van Miraculeus Nieuws

Volg Miracles by Stella op social media

 

Bel of mail gerust

Miracles by Stella BV
Judith Webber – 06-413 69 238

Of vul het contactformulier in