De verborgen kwaliteiten van lavendel

8 januari 2019
xx

Celesta deelt:

Waarom Lavendel – Lavandula angustifolia- in onze Miracles producten?

Lavendel was de lievelingsplant van Stella en ook van Celesta. Daarom zie je deze plant en de kleur paars terug in onze vormgeving. Het is een mooie plant, vooral door de mooie kleur (mijn lievelingskleur), het ruikt heerlijk en is overal inzetbaar voor. De geur is licht en zacht.

De eigenschappen van lavendel zijn: kalmerend, ontspannend, zuiverend, wondhelend en anti toxisch. Het is goed voor ieder huidtype.

Wij gebruiken in onze producten de etherische olie van lavendel. Het heeft een kalmerende werking op de huid en werkt ontspannend op het zenuwgestel. Veel mensen ervaren tegenwoordig veel stress en kan lavendel een ontspannend effect geven op de huid en ook op het lichaam. Lavendel kan zowel in als uitwendig gebruikt worden.

Voor inwendig gebruik kan je met de verse of gedroogde lavendelbloemen thee zetten. Het heeft een vrij sterke smaak, daarom wordt het vaak in een theemengsel gedaan. Het heeft een positieve werking op spijsverteringsproblemen en ontspannend op het zenuwgestel.

Culinair kan het ook gebruikt worden, maar wel met mate vanwege de sterke smaak. Zoals bij vleesgerechten, dranken,taarten en salades.

Kruiden magie van lavendel is; liefde, bescherming, slaap, kuisheid, een lang leven, reiniging.

Je ziet: dit is een vrij magisch plantje dat we graag inzetten voor onze Miracles 

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 145 reviews.