Verzend-, klachten- & retourbeleid

Bestellen & verzenden

made with loveAls je vóór 16.00 uur bestelt, dan word je bestelling dezelfde werkdag nog prachtig ingepakt & verzonden en heb je de volgende werkdag jouw Miracles in huis, dit wordt verzorgd door PostNL of Fietskoeriers. De verzendkosten zijn standaard binnen Nederland € 5,95 voor bestellingen onder de € 45,-. Voor andere landen geldt een toeslag. Zodra een bestelling de deur uit gaat ontvang je een mail met daarin een Track & Trace code zodat je zelf jouw bestelling kunt volgen.

1. Kosten
De verzendkosten zijn in Nederland altijd € 5,95 als de bestelling onder de € 45,- is. Daarboven betaal je geen verzendkosten, dus bestel vooral meerdere producten in één keer. Naar andere landen komt daar een toeslag bij. Voor je afrekent krijg je altijd te zien wat de verzendkosten zijn.

2. Milieuvriendelijke verpakking
We rekenen geen verpakkingskosten. De producten worden verstuurd in gerecyclede verpakkingen, omdat dit beter is voor het milieu. Het kan zijn dat je aan de doos kunt zien dat het hergebruikt is. Ook het vulmateriaal is milieuvriendelijk. Het is van maïs gemaakt en is biologisch afbreekbaar. Je mag het daarom bij het GFT afval doen. De schuimpjes lossen zelfs op in water. Soms worden deze schuimpjes hergebruikt, wanneer dat kan. Miracles by Stella verkoopt niet alleen puur natuur & vegan producten, maar verzendt ze ook graag op de meest milieuvriendelijke manier.

3. Cadeautje!
Bestel je bij Miracles by Stella voor iemand anders een cadeau? Laat je Miracles inpakken als prachtig geschenk, dit kun je aangeven bij je bestelling in het tekstvak. Je kunt dit cadeautje zelfs rechtstreeks naar de ontvanger sturen, hoe makkelijk is dat?

4. Verzenddatum
Elke werkdag worden bestellingen verstuurd. Zaterdag dus niet. Heb je jouw bestelling voor 16:00 uur geplaatst, dan gaat het dezelfde dag nog op de post. In het uitzonderlijke geval dat het product niet diezelfde of de volgende dag verzonden kan worden, krijg je bericht per e-mail met de nieuwe verzenddatum. Wil je in de tussentijd annuleren? Dat mag altijd! Je krijgt het reeds betaalde bedrag gewoon teruggestort.

5. Ontvangst
Wanneer je het pakket ontvangt is afhankelijk van de verzendmaatschappij waar we mee samenwerken (PostNL). Meestal is dat de volgende werkdag. Je ontvangt na verzending zo snel als mogelijk een track & trace code, zodat je zelf het pakket kunt volgen en kunt zien wanneer het bij jou bezorgd zal worden.

6. Beschadigd of nooit aangekomen?
Heb je het product beschadigd ontvangen of is het pakket nooit bij jou aangekomen? Miracles by Stella lost het voor je op! Neem even CONTACT met ons op, zodat we je een passende oplossing kunnen bieden.

Retour- & klachtenbeleid

Dit zijn de officiële regels:

  1. Bij de aankoop van producten heb je als consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument.
  2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, mag hij het product ongeopend aan de ondernemer retourneren (ivm hygiëne), conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
  3. Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen door middel van een ander communicatiemiddel zoals per e-mail. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.
  4. Indien de klant na afloop van de in lid 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit.

In normale taal: de wet noemt het ‘recht van herroeping’, maar wij noemen het gewoon retourneren. Heb je een product ontvangen, maar is het niet wat je er van verwacht had, dan mag je het binnen 14 dagen retourneren. Maar… eerlijk gezegd hebben we dat liever niet, omdat dat weer verpakking en handeling kost. We zijn me zeer bewust van de CO2-uitstoot bij de productie en verzending van online bestellingen. Daarom hebben we ervoor gekozen om retourneren niet gratis te maken. In plaats van het doorberekenen van verzendkosten aan jou als klant (zodat het kosteloos lijkt), houden de prijzen graag eerlijk en vragen we retourkosten. Zo nodigen we je uit om bewust te bestellen. Daarentegen geven we je heel makkelijk je geld terug als je een klacht hebt of sturen we je een vervangend product.

Spread the love!

Samenvatting
Bij Miracles by Stella gaan we voor blije klanten. Ben je niet blij, dan dien je een klacht in en dan krijg je je geld terug. Ook mag je een product altijd retourneren als ze je niet bevalt (al vinden we liever samen een andere oplossing). We storten je geld gewoon retour. Voor het terugzenden betaal je wel de gebruikelijke verzendkosten. Wel doen we er van alles aan om je van te voren goed te informeren, zodat je weet wat je koopt, hierdoor heb je – als het goed is – niets te retourneren. We hebben tenslotte het liefst blije klanten!

1. Niet goed – geld terug!
Ja, dat lees je goed. Bij Miracles by Stella, kun je – als een product je echt niet bevalt – een klacht indienen en dan geven we je je geld terug. Niet goed – geld terug dus.

2. Binnen 14 dagen retourneren
Binnen 14 dagen mag je alles retourneren, al hebben we dat liever niet, omdat dat een onnodige belasting is voor het milieu. Mocht je toch echt iets terug willen sturen dan betaal je daarom zelf de verzendkosten voor het retourneren. In het geval van een klacht, krijg je natuurlijk gewoon je geld terug.

3. Reden van retourneren
We horen wel graag waarom je iets wilt terugsturen, wie weet is het iets wat we kunnen meenemen voor de toekomst of waar we wat van kunnen leren. Dan is het terugsturen niet voor niets.

4. Hoe kun je iets terugsturen?
Als je iets wilt terugsturen is de snelste manier om Judith even een mailtje te sturen met daarin het bestelnummer, je achternaam, het product dat je zou willen retourneren en de reden van retournering. Judith legt vervolgens uit hoe je het product terug kunt sturen. We maken het je graag zo makkelijk mogelijk.

5. Terugsturen
Zorg ervoor dat je het product in een geschikte verpakking terugstuurt, zodat het onderweg niet stuk kan gaan. Bijvoorbeeld in de verpakking waarin we het ook naar jou toe hebben gestuurd. Stuur de producten compleet terug. Heb je vragen over de verzending en hoe je dit het beste aan kunt pakken, neem gerust CONTACT met ons op en we loodsen je er doorheen.

6. Kosten voor het terugzenden
Daar kunnen we kort over zijn: die zijn voor jouw rekening, mits het om een klacht gaat. Als je écht niet tevreden bent én je het product om een of andere reden toch terug wil sturen, draagt Miracles by Stella de kosten. Sterker nog: dan krijg je een nieuw product van ons. Logisch vinden wij. Want we gaan voor klanten die van onze producten houden.

7. Geld terug
Zodra de producten bij ons retour zijn, danwel na het ontvangen van je klacht, storten we binnen 10 werkdagen je geld op je rekening terug. We storten de volgende bedragen terug: a) de kosten van de producten die retour zijn gekomen of waar de klacht over gaat en  b) de verzendkosten héén, MITS je alle producten van de betreffende bestelling hebt teruggestuurd of een klacht hebt ingediend over alle ontvangen producten.

8. Misbruik
We hebben vertrouwen in mensen en dus ook in onze klanten. Het is niet erg om spijt te hebben van een aankoop, een product kan tegenvallen. We maken je graag blij en zijn daarom heel soepel. Natuurlijk gaan we er dan ook vanuit dat jij ons vertrouwen niet beschaamt. We behouden ons het recht voor om klanten in de toekomst te weigeren mochten we het idee krijgen dat iemand misbruik van onze souplesse maakt. Vertrouwen werkt twee kanten op. Ja toch?

Klacht?

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar Judith. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer jouw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

2022 © Miracles by Stella • Productfotografie: Judith Keessen • KvK 71163352 • BTW-nummer NL858604759.B01
De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 146 reviews.