De magie van rozenwater

5 maart 2020
xx

In de Pluk de Dag Crème en de Goede Nacht Crème heb ik Rozenwater – Rosa Damascena Flower Water – verwerkt. Het ruikt heerlijk en is ook nog eens heel goed voor de huid. Maar wat is rozenwater eigenlijk? En wat doet het?

Rozenwater is een hydrolaat. In een hydrolaat zitten de wateroplosbare stoffen van de etherische olie. Het is het water dat overblijft na het destillatieproces. Rozenwater is een wondermiddeltje voor de huid en ook het haar.

In Azië wordt rozenwater veel gebruikt voor het op smaak maken van voedsel. In de oude Ayurvedische cultuur van India speelde rozenwater al een grote rol en de Egyptische schone Cleopatra was er dol op.

Ook vandaag de dag kun je deze beauty-klassieker gebruiken om je huid mooi te maken! De geur van rozen is honingzoet en heerlijk. Rozenwater is goed voor ieder huidtype. De eigenschappen van rozenwater zijn: hydraterend, verstevigend, herstellend en kalmerend. Het kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Op het bord zie je rozenwater terug in allerlei nagerechten, siropen en rijstgerechten.

De kruidenmagie van rozen is; liefde, heling, geluk, bescherming, liefdesvoorspelling en bovennatuurlijke krachten.

 

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 146 reviews.