Waar op te letten wanneer je cosmetica koopt

9 januari 2020
xx

Veel mensen hebben geen idee waar ze op moeten letten als ze cosmetica kopen. Dat had ik zelf ook lange tijd.

Logisch, het is een markt die aan elkaar hangt van de marketing praatjes. Alles is ‘met natuurlijke ingrediënten’ of ‘vegan’ tegenwoordig. Ja merken spelen enorm in op de behoefte van de consument.

Helaas wordt het er voor de consument niet makkelijker op als er zo gestrooid wordt met termen die op het eerste gezicht aanspreken.

Daarom ook deze post met twee belangrijke tips om op te letten:

1) als een product 100% natuurlijk is qua ingrediënten, dan vermelden ze dat graag. Als het er niet op staat, dan is het niet 100% natuurlijk, dan is het product opgevuld met synthetische bestanddelen. Vaak worden dit soort ingrediënten toegevoegd voor de smeerbaarheid, om te zorgen dat het niet schift, voor de houdbaarheid en niet om de werkzame stoffen van de ingrediënten.

2) vegan betekent niet hetzelfde als 100% natuurlijk, je zou door de term ‘vega’ op het verkeerde been gezet kunnen worden, wat in de voedselindustrie staat dat voor plantaardig. Nee, vegan betekent in de cosmetica-industrie ‘zonder dierlijke producten’. Dit kan dus net zo goed betekenen dat er allerlei in de fabriek gemaakte bestanddelen zijn toegevoegd die niets doen voor je huid of, erger nog, niet goed zijn voor je!

Alleen als er op staat dat het helemaal natuurlijk en vegan is én dat er niets overbodigs in zit, dan zit je goed als je graag je huid goed wilt verzorgen.

Deel deze post vooral onder je bekenden, wij willen namelijk heel graag dat er eerlijke voorlichting wordt gegeven in de branche! Hoe meer bewustzijn, hoe gezonder de keuzes…

~ Judith ~

#liefvoorjehuid #liefvoorjezelf #liefdevol #miraclesbystella #puur #puurnatuur #vegan #natuurlijkeverzorging #naturalskincare #eerlijk #duurzaam #madewithlove #spreadthelove

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 145 reviews.