De rijkheid van zonnebloemolie

19 februari 2019
xx

Celesta deelt:

Waarom gebruiken wij Zonnebloemolie -Helianthus Annuus Seed Oil- in onze Miracles ?

Zonnebloemolie of zonnebloemextract wordt gewonnen uit de zaden van de zonnebloem. Voor toepassing in cosmetica is de beste olie koudgeperst. Deze olie is langer houdbaar en ze wordt o.a. in antiverouderingscrème, babyolie en haarconditioner toegepast.

Deze koud geperste zonnebloemolie is rijk aan vitamine A,E en C en bevat meer linolzuur dan de gewone zonnebloemolie. Het verzacht de huid, is diep vocht inbrengend. Het helpt bij een droge, vale of beschadigde huid, vermindert schilfers, herstelt de soepelheid van de huid, helpt vochtverlies tegen te gaan door een laagje op de huid te vormen, verzacht, vermindert huidirritaties en zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Het is voor alle huidtypen geschikt.

Het kan in-en uitwendig gebruikt worden. Zonnebloemolie die voor consumptie gebruikt wordt is minder lang houdbaar. De meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen hart-en vaatziekten voorkomen en de cholesterolspiegel positief beïnvloeden.

Het is een heerlijke huid-of massageolie die verzacht en beschermt. Het maakt de huid satijnzacht en laat geen vettig gevoel achter. Wel kan de olie iets uitdrogend werken. Dat maakt het geschikt bij een vette huid, acné en bij een teveel aan talgafscheiding. De olie is verder heilzaam bij kneuzingen, blauwe plekken en bij spierpijn.

Kruidenmagie van de zonnebloem is; vruchtbaarheid, wensen, gezondheid en wijsheid

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 146 reviews.