Wat doet geur met jouw stemming?

29 juni 2020
xx

Wat doet geur met jouw stemming?

Geuren en emoties zijn sterk met elkaar verbonden. De reuk is namelijk één van onze sterkste zintuigen. Niet zo gek dus dat verschillende geuren elk een ander effect hebben op je humeur. Veel geuren werken daarom ook anti-depressief, omdat ze vaak van zomerbloemen worden gemaakt wat herinneringen geeft aan de fijne zomerdagen!

Geuren werken anders dan beelden en geluiden. Het wordt niet vooraf verwerkt en gefilterd, daarom veroorzaakt geur onmiddellijk emoties. Een geur kan je zelfverzekerder laten voelen, ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt of je een geborgen en veilig gevoel geven. Bijvoorbeeld: de geur van versgebakken appeltaart kan leiden tot een veilig gevoel, zonder dat je er bewust over hebt nagedacht.

Een geur roept eerst een emotionele reactie op. Pas daarna volgt de verstandelijke herkenning. Lavendelgeur is daar een goed voorbeeld van: je voelt eerst de ontspanning, pas daarna herken je het specifieke aroma.

Wij hebben een aantal geuren en hun werking voor je op een rijtje gezet, die in onze Miracles verwerkt zijn. We gebruiken hiervoor natuurlijk alleen maar essentiële oliën en rozenwater van de Damascus Roos.

❤️  Lavendel vrolijkt je op en werkt sterk ontspannend!

❤️  Geranium werkt kalmerend, is aan te raden bij emotionele spanningen!

❤️  Roos heeft een ontspannende en een anti-depressieve werking en geeft dus een positief effect op je humeur!

❤️  Pepermunt heeft een verkoelende en verfrissende werking! Daarom zit deze geur in onze Frisse Dag Deodorant.

Laat onze geuren voor je werken, ontdek wat ze voor jou doen ❤️

Kijk hier ook naar de video van Judith over geurbeleving, ze heeft een interessante tip voor je!

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 145 reviews.