Geen microplastic- beat the microbead

Wij zeggen NEE tegen microplastics in cosmetica

Heb je laatst de Keuringsdienst van Waarde gezien over microplastics? Er wordt helaas in cosmetica-land nog steeds meer waarde gehecht aan smeerbaarheid dan aan hoe goed een product werkelijk voor je is… en voor het milieu.

Microplastics en nanomaterialen horen niet thuis in cosmetica vinden wij! Dit zijn stoffen die namelijk verre van natuurlijk zijn, die niet goed zijn voor je lijf én al helemaal niet voor het milieu. Plastic in je lijf, zie je het voor je? Hoe klein ook…

Wij zeggen NEE tegen microplastics

Microplastics beschadigen organismen in de oceaan en wie weet wat het in ons lijf doet. Nanomaterialen beschadigen de koralen, die belangrijk zijn voor het mariene ecosysteem, die sowieso makkelijk beschadigd raakt.

En dat terwijl de natuur ons juist zoveel moois biedt om jezelf te verzorgen. De natuur bied zoveel mooie oliën en kruiden die juist vóór je werken. Dat is wat wij graag benutten: de kracht van de natuur. Wij gebruiken alleen 100% natuurlijke ingrediënten die werkzaam voor je huid zijn, in plaats van stofjes die rimpels (tijdelijk) opvullen. Je huid kan zichzelf reguleren, mits je dit vermogen aanspreekt. En dat betekent: niet dichtsmeren!

Ons kenmerk NCS staat vierkant achter onze visie op puur natuurlijke cosmetica. Recentelijk hebben ze de restricties aangescherpt. Op deze manier zijn de normen van het NCS keurmerk een mooi middel om milieuvriendelijke, ecologische producten te onderscheiden van conventionele.

Beat the microbead app – herken microplastic in cosmetica

Er bestaat een app (Beat the Microbead van the Plastic Soup Foundation) om wijs te worden van de ingrediëntenlijst in het Latijn. En dat is hard nodig, want geen mens kan dit zomaar lezen en  daarin microplastic herkennen.

Met deze beslissing steunt het NSC keurmerk producten, zoals Miracles by Stella, die wél milieuvriendelijk zijn! Zo word jij als consument steeds wijzer in cosmeticaland, wat ervoor zorgt dat je bewustere keuzes kunt maken. We helpen daar graag een handje bij!

Verzorg jezelf en de natuur met liefde ❤️

2022 © Miracles by Stella • Productfotografie: Judith Keessen • KvK 71163352 • BTW-nummer NL858604759.B01
De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 143 reviews.