Totally vegan én dierproefvrij

30 april 2020
xx

Wist je dat als onze producten 100% vegan en dus ook dierproefvrij zijn bij Miracles by Stella?

Maar wat is vegan cosmetica eigenlijk?

Vegan cosmetica is helemaal vrij van dierproeven én vrij van ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld gelatine of bijenwas. Dat zijn ingrediënten die veel gebruikt worden in cosmetica.

Maar let op: vegan producten zijn dierproefvrij, maar dierproefvrije producten zijn zeker niet altijd vegan.

Deze begrippen worden soms door elkaar gehaald. Dierproefvrije cosmetica kan dierlijke ingrediënten bevatten en is daarom niet persé vegan.

Daarbij wil de term vegan nog niks zeggen over het product goed voor jou en je huid is. Er bestaan genoeg ingrediënten in cosmetica die vegan zijn, maar die hartstikke synthetisch zijn en niet verzorgend voor je huid. De term ‘vegan’ alleen zegt dus nog niets over de kwaliteit van het product.

Op een rijtje:

  1. Dierproefvrije cosmetica is vrij van dierproeven
  2. Vegetarische cosmetica bevat geen ingrediënten van dode dieren (alleen het idee al..)
  3. Vegan cosmetica is vrij van dierproeven en bevat geen ingrediënten van dode of levende dieren of bijproducten van dieren (zoals bijenwas)
  4. Vegan ingrediënten in cosmetica zijn niet perse goed voor je huid.

Ons NCS vegan keurmerk en het dierproefvrij logo achterop onze verpakkingen, geven jou in elk geval de garantie dat je echt een vegan én dierproefvrij product koopt! Zo weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij de ontwikkeling van verzorgingsproducten!

Dat keurmerk is goed om op te letten als je vegan cosmetica wil kopen, dat zegt dat het product door een strenge keuring is gegaan. Terwijl veel andere claims zomaar gemaakt kunnen worden, zoals ‘natuurlijk’.

In een volgend blog meer over de termen vegan én natuurlijk. Want ook dat is niet hetzelfde…

 

De waardering van www.miraclesbystella.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 146 reviews.