Terugvettend betekent dat de zeep vol zit met gezonde – 100% natuurlijke en biologisch geteelde – oliën – die je huid niet uitdrogen. De huideigen vetten worden niet aangetast, zoals bij normale zepen. Er wordt juist laagje olie aan de huid toegevoegd. Dit type zeep is wordt ook wel superfat genoemd. Superfat zepen zijn enorm in opkomst. Best begrijpelijk, vanwege de hoog verzorgende eigenschappen.

Laat ons je meer vertellen over shampoo bars. Wat is het? Hoe gebruik je ze en veel meer informatie. Ook delen we je de voor- en nadelen van shampoobars, zodat je makkelijker kunt kiezen.

We zien de merken die vegan zijn als paddestoelen uit de grond komen… niet zo gek, want vegan lijkt wel synoniem te staan aan ‘100% natuurlijk’ of ‘100% plantaardig’… zo klinkt het tenslotte ook. We zijn de term ‘vegetarisch’ gewend en dat betekent ‘plantaardig’, toch?

Niet is minder waar!

Als je overstapt naar groene cosmetica dan verwacht je waarschijnlijk dat dat je huid meteen goed doet. En dat IS ook zo, al ziet het er misschien niet meteen zo uit. Soms krijg je namelijk eerst wat irritatie, maar dat betekent niet dat je allergisch bent.

Deze blog licht ik graag de Frisse Dag Deodorant uit.

In TROS Radar was er een uitgebreid item over het gebruik van hormoonverstorende stoffen in cosmetica, zoals parabenen. Wij als natuurlijk merk zijn hier heel blij mee, want dit soort programma’s maken jou als consument bewuster

No microplastics- beat the microbead

Heb je laatst de Keuringsdienst van Waarde gezien over microplastics? Er wordt helaas in cosmetica-land nog steeds meer waarde gehecht aan smeerbaarheid dan aan hoe goed een product werkelijk voor je is… en voor het milieu.

Microplastics en nanomaterialen horen niet thuis in cosmetica vinden wij! Dat zijn stoffen die namelijk verre van natuurlijk zijn, die niet goed zijn voor je lijf én al helemaal niet voor het milieu. Plastic, zie je het voor je? Hoe klein ook…

Wij zeggen NEE tegen microplastics

Microplastics beschadigen organismen in de oceaan en wie weet wat het in ons lijf doet. Nanomaterialen beschadigen de koralen, die belangrijk zijn voor het mariene ecosysteem, die sowieso makkelijk beschadigd raakt.

En dat terwijl de natuur ons juist zoveel moois biedt om jezelf te verzorgen. Zoveel mooie oliën en kruiden die juist vóór je werken. Dat is wat wij graag benutten: de kracht van de natuur. Wij gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die werkzaam voor je huid zijn, in plaats van stofjes die rimpels (tijdelijk) opvullen. Je huid kan zichzelf reguleren, mits je dit vermogen aanspreekt. En dat betekent: niet dichtsmeren!

Ons kenmerk NCS staat vierkant achter onze visie op puur natuurlijke cosmetica. Recentelijk hebben ze de restricties aangescherpt. Op deze manier zijn de normen van het NCS keurmerk een mooi middel om milieuvriendelijke, ecologische producten te onderscheiden van conventionele. Want je hebt een app nodig (van Plastic Soup) om wijs te worden van de ingrediëntenlijst in het Latijn. Geen mens herkent daarin microplastics.

Met deze beslissing steunt het NSC keurmerk producten, zoals Miracles by Stella, die wél milieuvriendelijk zijn! Zo word jij als consument steeds wijzer in cosmeticaland, wat ervoor zorgt dat je bewustere keuzes kunt maken. We helpen daar graag een handje bij!

Verzorg jezelf en de natuur met liefde ❤️

2022 © Miracles by Stella • Productfotografie: Judith Keessen • KvK 71163352 • BTW-nummer NL858604759.B01
De waardering van www.miraclesbystella.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 80 reviews.