De perfecte beauty-routine

Wil je een natuurlijk stralende gezichtshuid? Lees deze post dan zorgvuldig… dit gaat wonderen verrichten voor je… Je weet vast al dat je gezichtshuid dagelijks in contact staat met vervuiling, vrije radicalen, etc. Des te belangrijker om jezelf een goede gewoonte aan te leren… namelijk een goede reiniging én verzorging van je gevoelige gezichtshuid.

Alles over shampoobars

Laat ons je meer vertellen over shampoo bars. Wat is het? Hoe gebruik je ze en veel meer informatie. Ook delen we je de voor- en nadelen van shampoobars, zodat je makkelijker kunt kiezen.

Wat doet natuurlijke huidverzorging voor je huid?

Veel mensen smeren wel wat op hun gezicht. Vaak weet je eigenlijk helemaal niet wat. We vertrouwen op de informatie die het merk je geeft… helaas is dat een hoop marketing, er zijn maar weinig cosmeticamerken die volkomen transparant zijn over hun ingrediënten en hun werking.

Het verschil tussen vegan en natuurlijk, want dat is NIET hetzelfde

We zien de merken die vegan zijn als paddestoelen uit de grond komen… niet zo gek, want vegan lijkt wel synoniem te staan aan ‘100% natuurlijk’ of ‘100% plantaardig’… zo klinkt het tenslotte ook. We zijn de term ‘vegetarisch’ gewend en dat betekent ‘plantaardig’, toch?

Niet is minder waar!

Hormoonverstorende stoffen in cosmetica

In TROS Radar was er een uitgebreid item over het gebruik van hormoonverstorende stoffen in cosmetica, zoals parabenen. Wij als natuurlijk merk zijn hier heel blij mee, want dit soort programma’s maken jou als consument bewuster

No microplastics- beat the microbead

Wij zeggen NEE tegen microplastics

Heb je laatst de Keuringsdienst van Waarde gezien over microplastics? Er wordt helaas in cosmetica-land nog steeds meer waarde gehecht aan smeerbaarheid dan aan hoe goed een product werkelijk voor je is… en voor het milieu.

Microplastics en nanomaterialen horen niet thuis in cosmetica vinden wij! Dat zijn stoffen die namelijk verre van natuurlijk zijn, die niet goed zijn voor je lijf én al helemaal niet voor het milieu. Plastic, zie je het voor je? Hoe klein ook…

Wij zeggen NEE tegen microplastics

Microplastics beschadigen organismen in de oceaan en wie weet wat het in ons lijf doet. Nanomaterialen beschadigen de koralen, die belangrijk zijn voor het mariene ecosysteem, die sowieso makkelijk beschadigd raakt.

En dat terwijl de natuur ons juist zoveel moois biedt om jezelf te verzorgen. Zoveel mooie oliën en kruiden die juist vóór je werken. Dat is wat wij graag benutten: de kracht van de natuur. Wij gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die werkzaam voor je huid zijn, in plaats van stofjes die rimpels (tijdelijk) opvullen. Je huid kan zichzelf reguleren, mits je dit vermogen aanspreekt. En dat betekent: niet dichtsmeren!

Ons kenmerk NCS staat vierkant achter onze visie op puur natuurlijke cosmetica. Recentelijk hebben ze de restricties aangescherpt. Op deze manier zijn de normen van het NCS keurmerk een mooi middel om milieuvriendelijke, ecologische producten te onderscheiden van conventionele. Want je hebt een app nodig (van Plastic Soup) om wijs te worden van de ingrediëntenlijst in het Latijn. Geen mens herkent daarin microplastics.

Met deze beslissing steunt het NSC keurmerk producten, zoals Miracles by Stella, die wél milieuvriendelijk zijn! Zo word jij als consument steeds wijzer in cosmeticaland, wat ervoor zorgt dat je bewustere keuzes kunt maken. We helpen daar graag een handje bij!

Verzorg jezelf en de natuur met liefde ❤️

2022 © Miracles by Stella • Productfotografie: Judith Keessen • KvK 71163352 • BTW-nummer NL858604759.B01