Laat ons je meer vertellen over shampoo bars. Wat is het? Hoe gebruik je ze en veel meer informatie. Ook delen we je de voor- en nadelen van shampoobars, zodat je makkelijker kunt kiezen.

Veel mensen smeren wel wat op hun gezicht. Vaak weet je eigenlijk helemaal niet wat. We vertrouwen op de informatie die het merk je geeft… helaas is dat een hoop marketing, er zijn maar weinig cosmeticamerken die volkomen transparant zijn over hun ingrediënten en hun werking.

We zien de merken die vegan zijn als paddestoelen uit de grond komen… niet zo gek, want vegan lijkt wel synoniem te staan aan ‘100% natuurlijk’ of ‘100% plantaardig’… zo klinkt het tenslotte ook. We zijn de term ‘vegetarisch’ gewend en dat betekent ‘plantaardig’, toch?

Niet is minder waar!

In TROS Radar was er een uitgebreid item over het gebruik van hormoonverstorende stoffen in cosmetica, zoals parabenen. Wij als natuurlijk merk zijn hier heel blij mee, want dit soort programma’s maken jou als consument bewuster

No microplastics- beat the microbead

Heb je laatst de Keuringsdienst van Waarde gezien over microplastics? Er wordt helaas in cosmetica-land nog steeds meer waarde gehecht aan smeerbaarheid dan aan hoe goed een product werkelijk voor je is… en voor het milieu.

Microplastics en nanomaterialen horen niet thuis in cosmetica vinden wij! Dat zijn stoffen die namelijk verre van natuurlijk zijn, die niet goed zijn voor je lijf én al helemaal niet voor het milieu. Plastic, zie je het voor je? Hoe klein ook…

Wij zeggen NEE tegen microplastics

Microplastics beschadigen organismen in de oceaan en wie weet wat het in ons lijf doet. Nanomaterialen beschadigen de koralen, die belangrijk zijn voor het mariene ecosysteem, die sowieso makkelijk beschadigd raakt.

En dat terwijl de natuur ons juist zoveel moois biedt om jezelf te verzorgen. Zoveel mooie oliën en kruiden die juist vóór je werken. Dat is wat wij graag benutten: de kracht van de natuur. Wij gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die werkzaam voor je huid zijn, in plaats van stofjes die rimpels (tijdelijk) opvullen. Je huid kan zichzelf reguleren, mits je dit vermogen aanspreekt. En dat betekent: niet dichtsmeren!

Ons kenmerk NCS staat vierkant achter onze visie op puur natuurlijke cosmetica. Recentelijk hebben ze de restricties aangescherpt. Op deze manier zijn de normen van het NCS keurmerk een mooi middel om milieuvriendelijke, ecologische producten te onderscheiden van conventionele. Want je hebt een app nodig (van Plastic Soup) om wijs te worden van de ingrediëntenlijst in het Latijn. Geen mens herkent daarin microplastics.

Met deze beslissing steunt het NSC keurmerk producten, zoals Miracles by Stella, die wél milieuvriendelijk zijn! Zo word jij als consument steeds wijzer in cosmeticaland, wat ervoor zorgt dat je bewustere keuzes kunt maken. We helpen daar graag een handje bij!

Verzorg jezelf en de natuur met liefde ❤️

Cruelty free

Wist je dat als onze producten 100% vegan en dus ook dierproefvrij zijn bij Miracles by Stella?

Maar wat is vegan cosmetica eigenlijk?

Vegan cosmetica is helemaal vrij van dierproeven én vrij van ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld gelatine of bijenwas. Dat zijn ingrediënten die veel gebruikt worden in cosmetica.

Maar let op: vegan producten zijn dierproefvrij, maar dierproefvrije producten zijn zeker niet altijd vegan.

Deze begrippen worden soms door elkaar gehaald. Dierproefvrije cosmetica kan dierlijke ingrediënten bevatten en is daarom niet persé vegan.

Daarbij wil de term vegan nog niks zeggen over het product goed voor jou en je huid is. Er bestaan genoeg ingrediënten in cosmetica die vegan zijn, maar die hartstikke synthetisch zijn en niet verzorgend voor je huid. De term ‘vegan’ alleen zegt dus nog niets over de kwaliteit van het product.

Op een rijtje:

  1. Dierproefvrije cosmetica is vrij van dierproeven
  2. Vegetarische cosmetica bevat geen ingrediënten van dode dieren (alleen het idee al..)
  3. Vegan cosmetica is vrij van dierproeven en bevat geen ingrediënten van dode of levende dieren of bijproducten van dieren (zoals bijenwas)
  4. Vegan ingrediënten in cosmetica zijn niet perse goed voor je huid.

Ons NCS vegan keurmerk en het dierproefvrij logo achterop onze verpakkingen, geven jou in elk geval de garantie dat je echt een vegan én dierproefvrij product koopt! Zo weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij de ontwikkeling van verzorgingsproducten!

Dat keurmerk is goed om op te letten als je vegan cosmetica wil kopen, dat zegt dat het product door een strenge keuring is gegaan. Terwijl veel andere claims zomaar gemaakt kunnen worden, zoals ‘natuurlijk’.

In een volgend blog meer over de termen vegan én natuurlijk. Want ook dat is niet hetzelfde…

 

2022 © Miracles by Stella • Productfotografie: Judith Keessen • KvK 71163352 • BTW-nummer NL858604759.B01
De waardering van www.miraclesbystella.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 80 reviews.